18 March 2020

SAY IT Labs werkt aan één van de meest innovatieve producten van het jaar: een videospel voor personen die stotteren. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Eenvoudig, de speler gebruikt zijn stem om het spel te besturen: je stem is je joystick!

Klik op een artikel hieronder om meer te weten te komen.Image Image Image

Image Image Image

13 March 2020

Image De Vlaamse Vereniging voor Logopedisten heeft ons meegedeeld dat het VVL congres dit jaar helaas niet zal doorgaan wegens de COVID-19 pandemie. We keken er heel hard naar uit om een demonstratie te geven van ons videospel Vlotte Vrienden, maar dit moet dus spijtig genoeg worden uitgesteld.

We hopen dat u en uw familie nog steeds gezond zijn. Samen kunnen we de verspreiding van het virus vertragen en stoppen. Wees voorzichtig en blijf binnen!

15 February 2020

Image De European Clinical Specialization in Fluency Disorders is een éénjarige opleiding om logopedisten op te leiden tot Europese stotterspecialisten. De opleiding wordt gegeven door een consortium bestaande uit 10 academische partners (universiteiten en hogescholen) en 5 klinische partners uit 9 Europese landen.

We waren één van de keynote speakers op het European Symposium on Fluency Disorders 2020 dat plaats vond op 15 februari 2020 in Antwerpen. Tijdens onze presentatie "Game Changer: a voice controlled videogame for people who stutter" gingen we dieper in op de wetenschap achter ons videospel Vlotte Vrienden. We gaven ook verdere uitleg over de verschillende vormen van stottertherapie die vervat zitten in het spel. We waren trots om ons onderzoek en werk te delen met de aanwezigen. We hopen om jullie te zien op een volgend symposium!

Image

16 January 2020

Image Image

SAY IT Labs is nu officieel een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel en imec !

06 January 2020

Image Heb je ooit meegemaakt dat je virtuele stemassistent - of het nu Siri, Alexa of Google is - je niet begrijpt? Misschien herhaal je je vraag een beetje langzamer, een beetje luider, maar uiteindelijk krijg je de informatie waar je om vroeg voorgelezen door je stemgestuurde assistent.

Maar wat als praten met stemgestuurde apparaten geen optie is? Veel van de 3 miljoen mensen in de Verenigde Staten die stotteren en duizenden met andere spraakstoornissen, stellen zich die vraag en voelen zich buitengesloten.

Lees meer hierover in dit USA Today artikel.

Image